Virslis-sajtos kiflifalatkák




A képen baconnel készítve. Nagyon finom!!

1 kg liszt
5 dl tej (nekem egy kicsit többet felvett)
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 dl étolaj (olajból is picit több kellett)
szezámmag
virsli
sajt

A kenéshez:
1 tojás

A tésztához az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük sütés előtt felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük, a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje, kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.
Nagyon finom kolbásszal, baconnel, Camping sajttal is.

Pápistáné Tünde receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html