Túró Rudi őzgerincben



A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl

A töltelékhez:
30 dkg túró
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
3 evőkanál búzadara
2 dl tejföl

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tetejét be lehet vonni tortabevonóval.

Kránicz Györgyi receptje.

Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon. 

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html