Erdélyi Raffaello szelet

KÉP


Sárga tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél citrom leve

Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor

Krém:
10 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin

A sárga tésztához az 5 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg kókuszt elkeverek 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatom a habba, és belefacsarom fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütöm. A barna tésztához az 5 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg darált diót összekeverek 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatom. A sárga tésztához hasonlóan sütöm meg. A krémhez 10 tojássárgáját kikeverek 1 csomag vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. Hozzáadok 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport és 3 dl tejet, majd sűrűre főzöm. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyom, majd apránként belekeverek 25 dkg margarint. Az összeállításhoz a sárga tésztát megkenem a krém 3/4 részével, befedem a barna tésztával, elsimítom rajta a maradék krémet, majd kókuszreszelékkel megszórom.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html