Gesztenyés szelet

KÉP


Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
ahány dkg a 4 tojás héjastól, annyi dkg cukor és liszt
1,5 evőkanál kakaópor

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
4 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kakaópor
50 dkg háztartási keksz összetörve
3 dl tej
1/4 rumaroma

Csokimáz:
olvasztott csokoládé

Az egész tojások súlya alapján a cukrot és a lisztet kimérjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adagoljuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra kikeverjük a cukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell tördelni, viszont a darált keksz nem jó hozzá, próbáltam már azzal is, de nagyon tömény lett a közepe tőle.

Összeállítás:
A kettévágott csokis piskóta alsó lapjára rákenjük a krém felét, rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd erre rá a maradék krémet. Befedjük a piskóta másik felével és tetszőleges csokimázzal bevonjuk.

Őszi Elvira receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html