Gesztenyés krémes

KÉP


Alap:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

Vaníliás krém:
8 dkg vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

Tejszínes réteg:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

Díszítés:
10 dkg tejcsokoládé

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 × 32 cm-es formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, és vaníliával ízesítjük. Evőkanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd rásimítjuk a gesztenyés alapra. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk, ezt rákenjük a vaníliás krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.

Farkasné Joó Ibolya receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html