Zserbó szelet

KÉP




 Tészta:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
fél evőkanálnyi zsír
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
pici sütőpor
pici só

Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
kétféle lekvár (vegyes és barack)

Máz:
tortabevonó
étolaj

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk és három részre vesszük. A töltelékhez a kristálycukrot összekeverjük a darált dióval. Az első lapot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük az vegyes gyümölcslekvárral (ez nálam 5-6 evőkanálnyi mennyiség) és megszórjuk a cukros dióval. Ráhelyezzük a második lapot, amit a sárgabaracklekvárral kenünk meg, és ezt is megszórjuk a cukros dióval. Erre jön a harmadik lap. Nem kell keleszteni! Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük. Tetejére olvasztott tortabevonó kerül.

Drávai Szabina receptje
Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/zserbo-szelet-6/


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html