Mascarponés-almás szelet

KÉP



Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Almás szósz:
70 dkg hámozott, megtisztított alma
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
fél citromnak a leve
fahéj

Krém:
25 dkg mascarpone
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor

Először az almát nagyon apró kockákra vágjuk és annyi vízben tesszük fel főlni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét. Amikor már megpuhult az alma, a vaníliás pudingot pici vízben feloldjuk és az almára öntjük. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk gépi habverővel, és félretesszük. A tojássárgájához adjuk a kristálycukrot és habosra kavarjuk, utána hozzáadjuk a vizet és még tovább verjük pár percig. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sárgájához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. Normál méretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.

A krémhez a tojásokat, a cukorral gőz fölött habosra verjük és hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a vaníliás cukorral elkeverjük és a felvert tejszínhez adjuk. A kihűlt tojáshabhoz keverjük az egészet.
Egy piskótalapot tálcára teszünk, megkenjük az almás szósszal és erre kenjük a mascarponés-tejszínes krémet. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.

Drávai Szabina receptje.
Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/mascarpones-almas-szelet/


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html