Tejszínes szelet

KÉP





A tésztához:
6 tojásfehérje
12 dkg cukor
18 dkg liszt
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl víz
ízlés szerint cukor
3 dl Oké habmester tejszín

A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, jól kihabosítjuk és a sütőporral elkevert lisztet is lazán hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt 25 × 39 cm-es tepsiben megsütjük 170°C-on.
A krémhez a pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti cukormennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt tésztánkra kenjük, majd a kétszínű csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.
Ez a sütemény maradék tojásfehérjékből készült.

Nagyon finom lett!
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is, és a krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.

 Vass Lászlóné receptje.
Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/tejszines-szelet/


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html