Málnaimádók süteménye

KÉP




 Tészta:
100 ml olaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy aroma)
90 g kristálycukor
2 közepes tojás
200 g málna
180 g finomliszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna

Krém:
1 csomag málnaízű pudingpor
3 dl tej
3-4 evőkanál málnaszörp (több is lehet)
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
kb. 7-8 dkg málna

Díszítés:
tejszínhab
málna

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy 31 × 22 cm-es tepsit. A tésztához verjük fel az olajat, a vaníliát, a cukrot és az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a rúdmixerrel pépesített málnát. Keverjük jól ki, szép simára. Szitáljuk bele a szódabikarbónával elkevert lisztet, forgassuk össze, majd az így elkészült masszát simítsuk a tepsibe, és süssük készre (kb. 20 perc). Tegyük félre, majd ha teljesen kihűlt, borítsuk kiterített sütőpapírra, a rajta levőt pedig óvatosan húzzuk le. Hosszában vágjuk ketté.
A krémhez főzzük meg a pudingport a tejben, majd hűtsük ki. Egy másik tálban keverjük ki a vajat a porcukorral. Ha a puding kihűlt, adjuk hozzá a málnaszörpöt, majd kézi mixerrel habosítsuk ki jó alaposan a vajjal együtt.

A kettévágott tészta egyik felére kenjük rá a krém 3/4 részét úgy, hogy rakosgassuk bele egyenletesen elosztva az egész málnaszemeket. Simítsuk el, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és kenjük rá kívül körben a többi krémet. Tegyük hűtőbe, hogy jól megdermedjen. A hűtőből kivéve szeleteljük háromszögekre, és díszítsük tejszínhabbal, málnaszemekkel.
Jó étvágyat kívánok!

Szabókiné Jung Andrea receptje.
Oszd meg te is!


Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/malnaimadok-sutemenye/


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html