KÉP
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Krém:
7,5 dl tej
3 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
20 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál rum
pár csepp piros ételszínezék (el is hagyható)
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
Tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk a mázzal. Egy éjszakán át pihentetjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/puncsos-szelet-2/
50 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Krém:
7,5 dl tej
3 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
20 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál rum
pár csepp piros ételszínezék (el is hagyható)
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
Tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk a mázzal. Egy éjszakán át pihentetjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/puncsos-szelet-2/