Narancsos oroszkrém torta

KÉP


Tészta:
9 tojásból piskótát sütünk (én egyenként készítem a lapokat, mert általában nem sikerül szépen elvágnom)

Krém:

3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
15 dkg cukor
1-2 teáskanál rumaroma
10 dkg mazsola
3 dl Hulala habtejszín
2 teáskanál zselatin
1 narancs reszelt héja és leve

Díszítés:

3 dl Hulala habtejszín + ízlés szerint bármi
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A krémhez a mazsolát egy kis vízben felforraljuk, és lecsepegtetjük. A pudingporból, a cukorból és a tejből krémet főzünk, majd kevergetve kihűtjük. A narancs héjat és levet, az aromát, valamint  a mazsolát hozzákeverjük a pudinghoz. A zselatint kb. 1 dl vízben felmelegítjük, és miután kihűlt, egy kevés krémmel kikeverjük, végül hozzáadjuk az egész krémhez. A tejszínt keményre felverjük, és könnyedén beleforgatjuk a pudingos krémbe. Megtöltjük a tortát. A tetejét is megkenjük vékonyan a krémmel, majd 3 dl tejszínt felverünk és bevonjuk vele az egész tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Jó, ha egy éjszakát hűtőben pihen.


Telek Erika készítette el Boribonka receptje alapján.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html