Két emelet boldogság





 Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
4 evőkanál méz
1 csomag sütőpor
kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
pici reszelt gyömbér

Krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Töltelékhez:
2-3 db konzerv barack (vagy 1 csomag zselécukor)
0,5 dl rum
2 evőkanál kakaópor
1 csomag babapiskóta

Mázhoz:
1 tábla ét tortabevonó

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk (kb. 40 cm × 20 cm). Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk, mert nagyon könnyen megég!) Laponként kb. 10 perces sütési idővel számolhatunk.
A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez.
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet, és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.


Juhásziné Spránitz Katalin receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/ket-emelet-boldogsag/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html