Babapiskótás krémes sütemény








Tészta:
20 dkg liszt
8 dkg cukor
3 dkg zsír
1 tojás
fél vérnarancs aroma
1 kávéskanál szalalkáli
kevés tej

Töltelék:
1 doboz babapiskóta
mandula aroma és tej a meglocsolásához
3 dl tej
6 evőkanál liszt
2 tojássárgája
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Cukormáz:


20 dkg porcukor
3 tojásfehérje

A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojássárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A lapot megtöltjük fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, rá a másik fele krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
A sütemény másnap szeletelhető.

Vass Lászlóné receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/babapiskotas-kremes-sutemeny/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html