Almás-mézes süti




 Tészta:
25 dkg liszt
8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és kis pihentetés után 2 lapot sütünk belőle.

 Krém:
1,5 kg alma
20 dkg cukor
1 kiskanál fahéj
1 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor

Továbbá:
babapiskóta
rum

A lereszelt vagy szeletelt almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. A tejben elkeverjük a pudingporokat, s belefőzzük az almába. Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Molnár Veronika receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/almas-mezes-suti-2/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html