Rumos-diós kocka





 Tészta:
6 tojás
30 dkg porcukor
9 evőkanál víz
2 evőkanál baracklekvár
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió

Krém:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 dl tej
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (200 g)

A 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral, a 9 evőkanál vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál baracklekvárt, a 30 dkg lisztet, a sütőport, a 15 dkg darált diót és végül a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a lapot 2 részre vágjuk.


A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport 6 dl tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt 30 dkg margarint 30 dkg porcukorral habosra kikavarunk, és a kihűlt pudinggal eldolgozzuk.
Az első lapot meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük a krém felével, rárakosgatjuk az előzőleg kávéba mártott babapiskótákat (sorban egymás mellé), majd erre újra krémet kenünk, de hagyjunk egy kicsit a tetejére is. Beborítjuk a második lappal, amit szintén meglocsolunk rummal. A tetejét megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk darált, vagy durvára vágott dióval, majd fehér csokit reszelünk rá.

Váradi Gabriella receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/rumos-dios-kocka/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html