Csokis-lekváros szelet




 Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál szalalkáli
1 csipet só

Kakaós töltelék:
1/2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
szükség esetén tej
15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár

Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl habtejszín

A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd s a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180°C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.


A töltelékhez forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet, és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük. Rummal meglocsoljuk, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta. A harmadik lapot rárakjuk, baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
A csokimázhoz az étcsokoládét apróra tördelve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, majd a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Tegyük hűtőbe legalább 2 órahosszára, majd tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
Most főzött csokimázzal vontam be, ennek a receptjét a Mázak, bevonatok menüpont alatt megtaláljátok.

Vass Lászlóné receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/csokis-lekvaros-szelet/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html