Tészta:
2 csapott kávéskanál méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
2 kávéskanál szódabikarbóna
Ezeket az anyagokat gőz felett jól felmelegítem (egynemű legyen), majd 50 dkg liszttel összegyúrom, és 3 lapot sütök belőle.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
A végén hozzáadom
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg margarin
0,5 dl sütőrum keverékét
Az egészet kikeverem jó habosra, majd ezzel töltöm meg a lapokat.
Tetejére csokimáz:
20 dkg csokoládé
5 dkg margarin
3-4 evőkanál étolaj
Gőz felett összeolvasztom, majd a sütemény tetejére simítom.
Réti Andrásné Judit receptje.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-mezes-kremes/
2 csapott kávéskanál méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
2 kávéskanál szódabikarbóna
Ezeket az anyagokat gőz felett jól felmelegítem (egynemű legyen), majd 50 dkg liszttel összegyúrom, és 3 lapot sütök belőle.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
A végén hozzáadom
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg margarin
0,5 dl sütőrum keverékét
Az egészet kikeverem jó habosra, majd ezzel töltöm meg a lapokat.
Tetejére csokimáz:
20 dkg csokoládé
5 dkg margarin
3-4 evőkanál étolaj
Gőz felett összeolvasztom, majd a sütemény tetejére simítom.
Réti Andrásné Judit receptje.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-mezes-kremes/