Citromos-málnás túrótorta





 A piskótához:
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A málnás krémhez:
2 lap zselatin
20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
5 dkg cukor
1 evőkanál víz

A túrós krémhez:
50 dkg krémes túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl habtejszín (Hulala)
1 evőkanál vaj
1 dl citromlé (kb. 2 citromból)
1 citrom reszelt héja
10 lap zselatin
6 evőkanál víz

A díszítéshez:
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
szeletelt mandula
1 evőkanál málnalekvár

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 evőkanál vízzel és az 5 dkg cukorral. Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 evőkanál vízben felmelegítve feloldjuk. A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével. A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 evőkanáltúrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük. A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük. Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.
Boribonka receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/citromos-malnas-turotorta/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html