KOLIBRI TORTA


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
a tésztához:
3 csésze liszt
2 csésze cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál só
3 tojás, felvert
1,5 csésze növényi olaj
1,5 teáskanál vanília-kivonat
1 doboz - 22,5 dkg apróra vágott ananász
1 csésze apróra vágott pekándió
2 apróra vágott banán

a krémhez:
45 dkg Philadelphia krémsajt
1 csésze puha vaj
40 dkg porcukor
2 tk vanília esszencia


a szóráshoz:
1 csésze aprított pekándió

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Lisztezzünk-vajazzunk ki 3 db 23 cm-es formát.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
Egy másikban keverjük össze a tojást, az olajat és a vaníliát.
Egy harmadikban pedig a diót, az ananász és a banánt.
Forgassuk össze a 3 tál tartalmát, és addig keverjük, amíg a száraz összetevevőket is bevonja a nedvesség.

3. Kanalazzuk a tésztát a 3 formába, simítsuk el és 25-30 perc alatt süssük készre.
Hűtsük ki egy kicsit és fordítsuk rácsra a további teljes kihűlésig.

4. Keverjük össze a krémsajtot a vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük lazán habosra.
Keverjük bele a vaníliát

5. Amikor a sütemény teljesen kihűlt, kenjük el a krémet a rétegek között, valamint az oldalán és a tetején.
Szórjuk meg az oldalát az apróra vágott pekándióval.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html