Kókuszos tekercs


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 


A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 tejszínízű pudingpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
A díszítéshez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
A piskótához a tojásokat a cukorral 8 percig elektromos keverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük. 180°C-ra előmelegített sütőben, 30 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Nedves konyharuhában feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, és a margarint, a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Még meleg állapotban a tekercset megtöltjük, feltekerjük. A tejszínhabot felverjük, felébe kakaóport keverünk, és díszítjük. Csokidarabkákat is szórtam rá.
Vass Lászlóné receptje.



Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html