Hólabdapudingos mézes krémes


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 

Tészta:
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál langyos méz
  • 5 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 5 + 2 evőkanál tej
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:
  • 2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kakaópor

Máz:
  • 1 tojásfehérje
  • fél citrom leve
  • 20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, amit 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25 × 35 cm), majd megsütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.
Összeállítjuk a süteményt:
  • barna lap
  • sárga krém
  • sárga lap
  • barna krém
  • sárga lap
  • sárga krém
  • barna lap
  • citrommáz
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Molnár Andrea receptje.


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html