Megosztás
Nyomtasd ki!
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
A hozzávalókat elkeverjük a konyhai robotgéppel.
Utána kézzel összegyúrjuk és egy éjszakára fóliában a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kivesszük, megvárjuk míg kicsit megpuhul, és 3 darabba vágjuk, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Kinyújtjuk az első darabot és már szaggatjuk is, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokon (légkeverésen 150 fok) 12-15 perc alatt megsütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, azokat a linzereket, amiket felsőknek szánunk megszórjuk porcukorral.
Most teljesen hagyjuk kihűlni, és ha még kell, rácukrozunk.
Az alsóknak szánt linzerek közepére egy kis lekvárt teszünk, majd a porcukros linzerekkel összeragasztjuk.
Sokáig eláll.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ: KATT IDE
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
A hozzávalókat elkeverjük a konyhai robotgéppel.
Utána kézzel összegyúrjuk és egy éjszakára fóliában a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kivesszük, megvárjuk míg kicsit megpuhul, és 3 darabba vágjuk, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Kinyújtjuk az első darabot és már szaggatjuk is, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokon (légkeverésen 150 fok) 12-15 perc alatt megsütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, azokat a linzereket, amiket felsőknek szánunk megszórjuk porcukorral.
Most teljesen hagyjuk kihűlni, és ha még kell, rácukrozunk.
Az alsóknak szánt linzerek közepére egy kis lekvárt teszünk, majd a porcukros linzerekkel összeragasztjuk.
Sokáig eláll.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ: KATT IDE
Forrás itt található: