ALMÁS SÜTEMÉNY


Megosztás

  

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF

15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 alma
5 dkg hámozott, aprított mandula

vaj a tepsi kikenéshez
10 dkg mazsola 3 ek rumba áztatva
kristálycukor a szóráshoz

tálaláshoz:
tejszínhab, vaníliaszósz, fagylalt vagy tejföl

A mazsolát beáztatjuk a rumba 1 órára.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyesével belekeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőkhöz forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
A mandulát leforrázzuk, leszedjük a héjját és felaprítjuk.
Kivajazunk egy formát, és a tészta felét belesimítjuk.
Rátesszük az almát és a leszűrt mazsolát, betakarjuk a tészta másik felével.
Megszórjuk a mandulával és a cukorral és 175 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html