Megosztás
Nyomtasd ki!
1 csomag - 325 g Digestive keksz
15 dkg olvasztott vaj
2 zacskó tejszínhab pótló por
1 3/4 csésze tej
1/2 csésze porcukor
2 doboz Philadelphia krémsajt (2x200g)
1 csésze narancslé
2 zacskó zselatin (2x10g)
1/3 csésze langyos víz
a tetejére:
Eperzselé friss eperből
1/2 kg eper
2 ek cukor
2 dl víz
1 cs. piros tortazselé
A kekszet a konyhai robotgép késes élével "megdaráltam" és belekevertem a vajat.
Egy 28-as kapcsos tortaformába nyomkodtam, és a hűtőbe tettem.
Beáztattam és elkevertem a langyos vízben a zselatint.
A konyhai robotgép habverőjével a tejből és a tejszínhab pótló porból habot vertem, és egy tálba tettem.
A robotgépbe tettem a krémsajtot, a narancslevet, a porcukrot, összekevertem, majd hozzákevertem a feloldódott zselatint és a habot.
Jól átforgattam egy lapáttal és a közben lehűlt kekszrétegre kentem, majd ismét a hűtőbe raktam.
Kb. 2-3 óra múlva, amikor már kissé megszilárdul és jól lehűl a krém, rápakoltam az epreket és rákanalaztam az eperzselét, amit úgy készítettem, hogy a vizet a cukorral felforraltam, kicsit lehűtöttem, és feloldottam benne a zselét.
Ismét behűtöttem.
Gyönyörűen szeletelhető ez is.
Forrás itt található: