Japán szelet


kép
A piskótatésztához:

    6 tojásos piskótatészta

A krémhez:
    4 tojássárgája
    6 evőkanál kristálycukor
    2 evőkanál rétesliszt
    3-4 dl tej
    1 csomag vaníliás cukor

A habhoz:

    4 tojásfehérje
    12 dkg kristálycukor

Ezenkívül:

    1 üveg sárgabarackbefőtt (őszibarackkal is jó)
    reszelt csokoládé

A 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. A sült piskótára rárakjuk a sárgabarackbefőttet, majd forrón rákenjük a krémet. Erre jön a 4 tojásfehérjéből felvert hab, amelyhez 12 dkg cukrot adunk, mikor már kemény. Ha már a habot is rákentük, visszatesszük a sütőbe, s nem túl erősen kb. 10 percig sütjük, míg a tojáshab kicsit megkeményedik, megszárad. Ha kihűlt, reszelt csokoládéval díszítjük.

Sándor Andrea receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html