Zsiráf rolád

KÉP




Tészta a mintához:
1 tojásfehérje
20 g liszt
30 g cukor
30 g vaj

Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét, és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük homogén állagúra. A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen tetszőleges mintát (én itt zsiráf mintával próbálkoztam). Ezután a felrajzolt mintát lefelé fordítva tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük egy kis zacskóba és az egyik sarkát vágjuk le. Rajzoljuk körbe a mintánkat, és tegyük be a hűtőbe, amíg a piskóta tésztáját is elkészítjük
.
A piskótához:
5 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor

A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk a lisztes masszánkhoz. Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen, a sütőpapírral együtt feltekerjük.

A töltelékhez:
25 dkg túró
3 db banán
200 ml habtejszín (Hulala)
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
1 csomag zselatin fix
1 csomag vaníliás cukor

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megmosott citrom reszelt héját. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, kemény habot verünk belőle, és alaposan eldolgozzuk a túrós keverékkel. A gyümölcsöt előkészítjük: a roládba kisebb darabokban, vagy akár egészben is beletehetjük a banánt. Ha daraboljuk, akkor bele is keverhetjük a masszába, vagy csak rászórjuk a krém tetejére a tekercs töltésekor. A túrós krémmel megtöltjük a piskótánkat, tetszőlegesen beletesszük a gyümölcsöt, és feltekerjük. Az elkészült süteményt tegyük a hűtőbe minimum egy órára.
Tipp: banán helyett eperrel is próbálkozhatunk, gyönyörűséges látvány és nagyon-nagyon finom!

Boribonka receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html