Tutti-frutti kocka

KÉP

10 tojás
10 evőkanál cukor
1 dl étolaj
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Krém:
9 dl tej
3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
5 dl habtejszín

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztben elkevert sütőport, majd széles mozdulatokkal összedolgozzuk óvatosan. A masszát kettévesszük. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és előmelegített, 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és 3/4 részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre a sárga piskótát helyezzük, majd a krém másik felét is rákenjük. A maradék tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat! :)

Kelemen Józsefné Marcsi receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Forrás és még több receptek:


Süti ajánlataink:
 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html