Diplomata kocka




A tésztához:
5 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
5 dkg darált dió
fél csomag sütőpor

A krémhez:
őszibarack
kivi
mandarin
15 dkg porcukor
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone

A tetejére:
tejszín

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral. A sárga masszához hozzáadom a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, végül a darált diót. Sütőpapíros sütőlapon 170°C-on sütöm (34 × 32 cm). Kihűlés után két lapra vágom.

A porcukrot a mascarponéval kikeverem. A tejszínt habbá verem, a gyümölcsöket apró kockára vágom, majd az egészet összeforgatom. Az így elkészült krémmel a lapot megtöltöm, a másikat ráhelyezem, majd a tetejét tejszínhabbal díszítem.

Domján Mária receptje

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html