Raffaello torta

KÉP


Tészta:
8 tojásból kerek kakaós piskóta

Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag zselatin
3 dl habtejszín

Készítünk 8 tojásból egy kakaós piskótát hagyományos módon, kerek tortaformában. Miután kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük.
A krémhez a tejből, a cukorral és a pudingokkal sűrű krémet főzünk. Még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs levében, majd egy pillanatra megmelegítve a mikróban, a krémhez keverjük. A pudingot így hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínhabot, és lereszeljük a csokoládét, majd a kihűlt pudingba óvatosan beleforgatjuk mindkettőt. Az így elkészült krémmel töltjük meg a tortalapokat. Kívülre is hagyjuk a krémből a bevonásához, majd ízlés szerint Raffaelloval díszítjük.

Szántó Hajnalka receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Nézzétek meg ezt a finom sütiket is!
 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html