Puncsos-babapiskótás szelet

KÉP


Tészta:
25 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 kávéskanál szalalkáli

Krém:
3 csomag puncsízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta
rumaroma

Máz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál málnaszörp
2 evőkanál olvasztott
hűtött margarin

Tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátulján. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük.
 A margarint habosra keverjük a porcukorral, és pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. 

Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz gyorsan köt, hamar kell vele dolgozni.

Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html