Meggyes szelet

KÉP

Tészta:
8 tojás
15 dkg cukor
5 evőkanál liszt
5 evőkanál búzadara
50 g kakaópor
5 evőkanál méz
50 ml tej
200 ml étolaj
1 csomag sütőpor

Krém:
200 g fehér csokoládé
350 ml habtejszín
1 csomag zselatinpor (10 g)

Meggyes zselé:
1 üveg magozott meggy a levével együtt
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag zselatin (10 g)

Máz:
150 g étcsokoládé
30 g margarin
80 ml habtejszín

Díszítés:
fehér csokoládé

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, aztán sorban a tejet, a grízt, a kakaóport, az olajat és a mézet. Mindezt jó alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük habnak, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. Két részre osztjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben külön sütjük meg a két lapot 22 × 32 cm-es tepsiben.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 100 ml vízben. 50 ml tejszínt odateszünk a tűzre a darabokra tördelt fehér csokoládéval együtt. Addig kavargatjuk a tűzön, míg teljesen elolvad, és szép egynemű masszát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a zselatint, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl, felverjük a többi tejszínt, majd a már hideg krémhez adjuk.
A meggyzseléhez a zselatint beáztatjuk hideg vízben. A pudingot összekeverjük a cukorral és 50 ml meggylével. Jól kikeverjük, és főni tesszük a meggyel és a többi meggylével együtt. Lassú tűzön főzzük, állandó kevergetéssel, míg be nem sűrűsödik. Miután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és hagyjuk kihűlni.

A süteményt abban a tepsiben állítjuk össze, amiben sütöttük.  Alulra tesszük a tetejével lefelé fordítva az egyik piskótát, jön rá a fele krém, aztán a meggyzselé, a megmaradt krém, végül a második tészta. Hűtőbe tesszük néhány órára. Miután jól lehűlt, kiborítjuk egy tálcára. Rátesszük a mázat és meghintjük fehér csokireszelékkel.

Szántó Hajnalka receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html