Málnás sütemény

KÉP


A tésztához:
30 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
12,5 dkg (fél kocka) margarin
15 dkg mandulaforgács
annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta

A krémhez:
40 dkg málna
1 csomag Dr. Oetker málnás-tejszínes krémpor
1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
1 csomag puncsízű pudingpor
6 dl tej
3 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és kivajazott, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik lapot megint ketté, hogy két vékonyabb és egy vastagabb lapot kapjunk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A málnás-tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel. A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beleforgatjuk a málnát, de a tetejére hagyjunk a díszítéshez.

A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és a cukorral, majd még melegen elkeverjük benne a margarint.

Az egyik vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, erre jön a málnás krém, végül beborítjuk a vastag lappal. A tetejét még megkenjük málnás krémmel és egész málnaszemekkel díszítjük.

Kránicz Györgyi receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html