Kókuszgolyó szelet kókuszos krémmel

KÉP


A tésztához:
25 dkg olvasztott vaj (langyosan)
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A golyókhoz:
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
1 tojássárgája

A krémhez:
3 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg margarin

A bevonathoz:
10 dkg kakaós csokoládé
1 evőkanál olaj

A díszítéshez:
1 evőkanál kókuszreszelék

Először a golyókat készítjük el, majd félretesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd beleforgatjuk egy fakanál segítségével.

Egy tepsit (22 × 39 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük. A fehéret beleöntjük, elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverjük, majd a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk (28 db golyó). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük. Még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html