Eperjoghurtos torta

KÉP


Tészta (3 tortalap):
15 dkg cukor
2 tojássárgája
5 evőkanál víz – ezt habosra kavarjuk, majd hozzáadunk
20 dkg lisztet
1 csomag sütőport
2 evőkanál kakaót (lehet helyettesíteni 1 csokipudinggal)
és végül a 2 tojás felvert habját
Ezt én kétszer ugyanígy elkészítem, és a harmadik lapot is ugyanígy, csak kakaó nélkül (így lesz sárga). Tehát 2 barna és egy fehér tortalap.

Krém:
3 doboz epres joghurt (Activia)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint eper (kockára vágva) – ezt összekeverni
1 csomag Dr. Oetker zselatint

4 evőkanál vízzel elkeverünk, felmelegítjük és langyosra hűtve az előző masszához adjuk
3 dl tejszínt 1 habfixálóval keményre felverünk, és óvatosan hozzákeverjük az epres masszához
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat (egy kicsit hagyunk a tetejére), majd megszórjuk kockára vágott eperdarabokkal. A krémes tetejét kirakjuk félbevágott eperszeletekkel, és egy Expressz Tortazselével (utasítás szerint készítjük) leöntjük. 2 dl tejszínt felverünk keményre, a torta oldalát bekenjük és a tetejét is díszítjük.

Jó étvágyat!

Váradi Gabriella receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html