Tejkaramellás sport szelet




 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
fél dl rum, vagy
1 evőkanál rumaroma, vagy
fél dl kávé

A krémhez:
3 csomag karamellás pudingpor
1 liter tej
5 dl Hulala habtejszín
4 db nagy Sport szelet csokoládé

A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét, majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük. A fél liter tejszínt habbá verjük, és a 3/4 részével a karamellpuding tetejét bevonjuk, ha már kihűlt a krém. A maradék tejszínbe beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik!) Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.


Kovácsné Szepesi Ági receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/tejkaramellas-sport-szelet/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html