Süti tészta trüffel




A tésztához:
112 g szobahőmérsékletű vaj
50 g kristálycukor
100 g barna cukor
2 evőkanál tej vagy tejszín
1/2 teáskanál vanília kivonat
170 g finomliszt
1/2 teáskanál só
100 g mini csokidarabkák (chocolate chips)
A mázhoz, díszítéshez:
kb. 10 dkg csokoládé
kevés étolaj
tortadara, szórócukor

Elektromos mixerrel keverjük ki könnyű, világos krémmé a puha vajat a cukrokkal, ez kb. 2-3 perc. Keverjük hozzá a tejet és a vaníliát, majd mehet bele a liszt és a só. Alacsony fokozaton, avagy most már kézzel is dolgozhatunk, keverjük teljesen egyneművé. Ha kész, forgassuk bele a csokidarabkákat, majd fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre, amíg könnyen kezelhető, jól formázható masszává válik.
Ezután készítsünk 2-3 cm átmérőjű golyókat belőle, majd egy sütőpapírral fedett kisebb tálcára sorakoztatva tegyük fagyasztóba 15 percre, amíg megolvasztjuk a mázhoz valókat. A jól megdermedt golyócskákat forgassuk meg az olajjal elkevert csokoládéban egy villa segítségével, amivel jól ki is tudjuk emelni, és a papírra visszatenni. A tetejüket megszórhatjuk tortadarával, különféle szórócukrokkal. Amint megdermedt a máz, máris fogyaszthatóak.
Légmentesen zárható dobozkában, hűtőben tartva egy hétig nyugodtan eláll, de nem valószínű, hogy oly sokáig fogjuk tartogatni… ;) A leírás szerint 30-40 db trüffel készíthető ebből a mennyiségből, azonban nekem csak 20 db lett… valószínűleg kicsit nagyobbacskára sikeredtek.

Tapasztalat: MÁSNAP MÉG FINOMABB!! ;)

Szabókiné Jung Andrea készítette el Lindsay Landis: The Cookie Dough Lover’s Cookbook című könyvéből.





Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/suti-teszta-truffel-cookie-dough/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html