A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
50 dkg túró
3 dkg élesztő
fél dl tej
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
20 dkg gépsonka apróra vagdalva
2 dl tejföl
1 tömlős Boci vagy Camping sajtkrém
A tetejére:
1 tojás
szezámmag
A tészta anyagait jól kidolgozom, majd duplájára kelesztem. Kelesztés után 3 egyforma cipóra osztom.
A cipókat kör alakúra kinyújtom, majd 8 egyforma cikkre vágom. A töltelékkel megkenem, a vastagabbik felével kifliformára feltekerem, tojással lekenem, majd szezámmaggal megszórom és 180°C-os sütőben aranyszínűre sütöm.
A sonkás krémhez a vagdalt sonkához hozzáadom a tömlős sajtot, és a tejföllel is jól összekeverem, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.
Domján Mária receptje.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/sajtos-sonkas-kiflik/
50 dkg liszt
25 dkg margarin
50 dkg túró
3 dkg élesztő
fél dl tej
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
20 dkg gépsonka apróra vagdalva
2 dl tejföl
1 tömlős Boci vagy Camping sajtkrém
A tetejére:
1 tojás
szezámmag
A tészta anyagait jól kidolgozom, majd duplájára kelesztem. Kelesztés után 3 egyforma cipóra osztom.
A cipókat kör alakúra kinyújtom, majd 8 egyforma cikkre vágom. A töltelékkel megkenem, a vastagabbik felével kifliformára feltekerem, tojással lekenem, majd szezámmaggal megszórom és 180°C-os sütőben aranyszínűre sütöm.
A sonkás krémhez a vagdalt sonkához hozzáadom a tömlős sajtot, és a tejföllel is jól összekeverem, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.
Domján Mária receptje.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/sajtos-sonkas-kiflik/