Rumos-diós trüffel




 A tésztához:


12 dkg puha margarin
15 dkg barna cukor
2 evőkanál tejszín (vagy tej)
1 teáskanál rum (vagy aroma)
18 dkg finomliszt
0,5 kávéskanál só
5 dkg darált dió
5 dkg csokilemez-darabkák
A bevonáshoz:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál olaj

A tetejére:
szórócukor, csokireszelék, darált dió…
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, tejszínt és rumaromát is hozzákeverjük. Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát, így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk (nálam a karalábévájó volt a méret). Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik… immáron az utolsó fázishoz érve… éééés bekebelezésre készen!!! :)

Szabókiné Jung Andi után szabadon. ;)

Olajbogyó receptje.

Forrás:

Forrás és még több recept:  http://webcukraszda.hu/rumos-dios-truffel/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html