Oreo kekszes sajttorta szelet

Hiába no, ez a süti is szerelem első látásra, úgy látszik, nálam már csak így működik! ;) Az egyik legklasszabb receptes oldalon találtam rá, és nem volt kérdés, a lehető legrövidebb időn belül el kellett készítenem, pláne, hogy jó pár csomag Oreo keksz is itt várakozott már egy ideje, hogy valami finomságos desszertet varázsoljak belőlük. Csak azt mondhatom, hogy MEGÉRTE!!!



 Alap:
24 db Oreo keksz
2 evőkanál olvasztott vaj

Töltelék:
35 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
2,4 dl (210 g) kristálycukor
3 tojás
0,8 dl tejföl
1,5 teáskanál vanília kivonat
15 db Oreo keksz (kakaós töltelékeset használtam)

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es magas falú tepsit vagy sütőformát úgy, hogy a papír bőségesen túlérjen rajta, mert így tudjuk majd könnyedén kiemelni. Ilyen tepsi híján inkább válasszunk valamivel nagyobb méretűt, illetve egy kerek kapcsos tortaforma is egész jól megteszi. Az én 20 × 20-as tepsim nem bizonyult elég magas falúnak, ezért nem mertem ráönteni az egész krémet, mert nem voltam biztos benne, hogy a papír az oldalán meg fogja tartani, így inkább készült még két kis 10 cm-es kerek sajttorta, amelyek az egyik képen láthatóak.
Az alaphoz konyhai robotgépben aprítsuk morzsává a kekszet, majd csorgassuk rá az olvasztott vajat és keverjük tovább a géppel, amíg jól elkeveredik és nagyjából masszává össze nem áll. Az így elkészült keveréket nyomkodjuk a tepsi aljába, majd süssük elő 10 percig. (A sütőt hagyjuk bekapcsolva továbbra is.)
Amíg az alap sül, a töltelékhez kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot (kb. 2 perc közepes fokozaton), majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, dolgozzuk ki jól mindegyikkel. A tál széléről is kapargassuk le néha az odakerült krémet. Keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliát is, dolgozzuk ki jó alaposan.

Ezután óvatosan forgassuk bele a durvára tördelt kekszeket. Az így elkészült krémet töltsük az alapra, simítsuk el egy spatulával a tetejét, majd süssük kb. 40-50 percig, amíg a szélén körben megszilárdul, de a közepe még lágyabb. (Nekem kissé megpirult az 50 perc után, és a közepe sem volt már lágy.)
Miután elkészült, hagyjuk szobahőmérsékleten, rácsra téve hűlni kb. 2 órahosszáig, majd folpackkal lefedve tegyük hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb egész éjszakára.
Ha van kedvünk, bevonhatjuk a tetejét a kedvenc csokoládékrémünkkel, de ez akár el is maradhat. Én így szoktam készíteni, viszont ez a mennyiség valamennyivel több, mint ami egy 20 × 20 cm-es sütire ráfér, így nekem a pluszban készült két kis kerek tortára is bőségesen elég lett.

Csokoládé ganache:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé
2,8 dl tejszín
2 evőkanál kristálycukor
Tördeljük össze a csokoládét egy keverőtálba, és tegyük félre. A tejszínt a cukorral egy kisebb lábasban melegítsük fel egészen addig, amíg még éppen nem kezd el forrni, majd vegyük le a tűzről és öntsük a tördelt csokoládéra. Kevergessük egy fakanállal egészen addig, amíg szép sima, egynemű krémet kapunk. Picit hűlhet (vagyis sűrűsödhet), majd ezzel vonjuk be a sajttorta tetejét. Tegyük hűtőbe még egy kis időre, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából és szeleteljük. Lefedve, hűtőben 4 napig eltartható.

Szabókiné Jung Andrea receptje.

Forrás:

Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/oreo-kekszes-sajttorta-szelet/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html