Lambada szelet


 Tészta:
4 tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiségben)
2 csomag vaníliás pudingpor
5,5 dl tej

Máz:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál kókuszreszelék

Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. Kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a fele krémet rákenjük az egyikre. Rátesszük a másik lapot, arra pedig a másik fele krémet kenjük rá.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a krémre csurgatjuk. A tálcán lévő süteményt egy kissé a kezemmel rázogattam és ütögettem, így a csokoládé egyenletesen elterült a krémen. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

Mericsné Marika készítette el Vass Lászlóné receptje alapján.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/lambada-szelet-5/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html