Karamellás szelet






 Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
A hozzávalókat összeállítjuk és 5 lapot sütünk belőle.

Krém:
25 dkg kristálycukor
2 dl víz
4 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
35 dkg margarin

A kristálycukrot megolvasztjuk és felöntjük 2 dl vízzel. A pudingporokat és a vaníliás cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a karamellizált cukrot, és együtt felfőzzük. A margarint habosra keverjük, a forró pudinggal kikeverjük, majd még forrón megtöltjük a lapokat.

Molnár Andrea receptje.


Oszd meg te is!


Forrás: 
http://webcukraszda.hu/karamellas-szelet-andi/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html