Tészta:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 csomag (12,5 dkg) margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
A fentiekből jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.
Hab:
4 tojásfehérjét
15 dkg cukorral habosra keverünk
A lapokra:
baracklekvár
10-15 dkg durvára vágott dió
A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-on, 10-12 perc alatt.
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1/2 csomag (12,5 dkg) margarin
15 dkg porcukor
A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.
Réti Andrásné Judit receptje.
Forrás:
http://webcukraszda.hu/habos-kremes-linzer/