Illatos omlós gyűrűfánkok




 34 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (én gyömbérport használtam)
12 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
1 tojás
1,5 dl tej
olaj a sütéshez
kristálycukor a megszóráshoz
Szitáljuk a lisztet a sót és a fűszereket egy tálba. Kockázzuk bele a vajat, kézzel morzsáljuk össze gondosan, majd adjuk hozzá a cukrot.  A tojást kissé verjük fel a tejjel együtt, végül adjuk azt is a liszthez. Késsel vagy fakanállal dolgozzuk össze lágy tésztává, majd borítsuk lisztezett munkalapra és állítsuk össze, gyúrjuk, amíg szép sima lesz. Ha kész, gyújtsuk kb. 1 cm vastagra és 6 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a köröket, a közepüket pedig egy kisebb (3 cm-es) formával.  Süssük olajban mindkét oldalukat szép pirosra, majd szalvétára szedve itassuk le róla a felesleges zsiradékot, végül pedig még melegen hintsük meg kristálycukorral.


Langyosan a legfinomabb, de az sem baj, ha teljesen kihűl. Jó étvágyat kívánok!

Szabókiné Jung Andrea receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/illatos-omlos-gyurufankok/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html