Gesztenyés mézes krémes süti

KÉP

A mézes lapokhoz:
15 dkg porcukor
1 púpos evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 tojás
40 dkg liszt
1 csapott mokkáskanál sütőpor
2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
50 dkg gesztenyemassza
5 cl rum
5 dl habtejszín
1 csapott evőkanál zselatin

A tészta hozzávalóit gőz fölött kikeverem, majd belekeverem a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. 3 lapot sütök belőle. A krémhez megfőzöm a pudingot a tejjel, majd a vajas cukorral vegyítem. Belekeverem a gesztenyemasszát, rumot. A tejszínt kemény habbá verem, és összeforgatom a krémmel. Zselatint teszek bele (amit előtte 1 dl vízben felforraltam és kissé kihűtöttem), majd az így elkészült krémmel megtöltöm a lapokat. Tetejét csokimázzal díszítem.

Molnár Andrea receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html