Flódni



Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
baracklekvár

Almás töltelék:
1 kg alma
4 dkg vaj
1/2 citrom leve
ízlés szerint cukor

Mákos töltelék:
25 dkg darált mák
13 dkg cukor
1 dl tej

Diós töltelék:
25 dkg dió
11 dkg cukor
1 dl tej
Tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd 4 részre osztjuk.

Elkészítjük a töltelékeket:
Az almát megtisztítjuk és felszeleteljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a cukrot, majd az almát. Ráöntjük a citrom levét, és megpároljuk.
A mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
A diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
A töltelékeket kihűtjük. Kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mákos tölteléket. Ismét egy tészta következik, lekvárral kenjük, és rá az almás tölteléket. Megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék. Végül tésztával fejezzük be. Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180°C-on megsütjük.
Tramita Rita receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html