Diótorta liszt nélkül



 A tésztához:
10 dkg barna cukor
30 dkg darált dió
4 tojásfehérje
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só

A krémhez:
4 tojássárgája
3 dl tej
4 dkg étkezési keményítő
20 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor

A díszítéshez:
5 dkg barna cukor
5 dkg dió
5 dkg csokoládé reszelék

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd 2 db 20 cm-es tortaformát sütőpappírral bélelünk. A tésztához a darált diót és a sütőport összekeverjük, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük – félretesszük. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük és kis adagokban hozzákanalazzuk a porcukrot – amitől fényes habot kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a diós keveréket, és a két tortaformában elosztva az előmelegített sütőbe toljuk kb. 10-15 percre. A kisült lapokat rácsra téve hűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját, a tejet és a keményítőt egy lábasban simára keverjük, és tűzhelyre téve sűrű krémet főzünk. A vajat és a a kétféle cukrot laza habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel dúsítva tovább habosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, és kedvünk szerint díszítve behűtjük egy pár órára. Nálam a díszítés diós grillázs kissé kiklopfolva.
Senkit se tévesszen meg a torta alacsonyabb termete! Már az első szelet után rájövünk, milyen kis kiadós, “csupa diós” finomsággal örvendeztettük meg szeretteinket! :)

Olajbogyó receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/diotorta-liszt-nelkul/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html