Babapiskótás túrós-barackos joghurtszelet




  
Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

Joghurtkrém:
315 g őszibarackos joghurt
5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag zselatin

Túrókrém:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
2,5 dl habtejszín

Továbbá:
felkockázott őszibarackbefőtt
kerek babapiskóták
olvasztott csokoládé a díszítéshez

Sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsiben sütünk 1 db 4 tojásos sárga piskótát 180°C-ra előmelegített sütőben. A joghurtkrémhez 315 g őszibarackos joghurtot veszünk, amelyhez külön fél liter tejszínt jó keményre felverünk 1 csomag habfixálóval. Ezután 1 csomag zselatint a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítünk, majd ha langyosra hűlt, beleforgatjuk a joghurtba és hozzákeverjük a már felvert tejszínhabot is. A túrókrémhez a fél kg túrót áttörjük finomra, ízesítjük az 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével, majd végül a felvert 2,5 dl tejszínhabbal elkavarjuk. Ha a tésztalap kihűlt, akkor rákenjük a túrókrémet, megszórjuk a kockára vágott (fele) barackdarabokkal, erre kerül a joghurtkrém, rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd kerek babapiskótákkal kirakjuk. Olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk.
Jó étvágyat!

Váradi Gabriella receptje.



Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/babapiskotas-turos-barackos-joghurtszelet/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html