Diós csokoládés párnák, élesztős vajastésztából


Megosztás





  
Hozzávalók a tésztához:
500 g liszt
200 g puha vaj
3 púpozott evőkanál tejföl
1 evőkanál cukor
20 g friss élesztő
csipet só
1 dl tej az élesztő felfuttatásához

Töltelék hozzávalói:
1 csapott evőkanál kakaó
100 g durvára darált dió
80 g cukor
50 g mazsola összevágva
1 evőkanál baracklekvár
és annyi tej amivel sűrű krémet főzünk
(Nálam a kakaó és a mazsola kimaradt mert nem volt itthon, pedig nagyon szerettem volna bele, ezért is írtam nektek így a receptet!)

Csokimáz:
150 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé vagy vegyesen és 1 evőkanál olaj vízgőz fölött összeolvasztva.

Elkészítés: 
Az élesztőt 1 kiskanál cukorral (nem xilittel! mert különben nem fut fel) a tejben felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
A cukrot a csipet sót hozzákeverjük, majd az élesztős tejjel és a tejföllel összegyúrjuk. Ha szükséges még mehet hozzá tej, vagy liszt.

Tovább a recepthez még több képpel:
http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2013/10/dios-csokolades-parnak-elesztos.html
Recept ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html