Diós, lekváros linzervirágok




 
Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
  • 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!

 A  tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • kevés tört dió
  •  
Elkészítése:
  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
  2. 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
  3. A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
  4. Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
  5. Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ   KATT IDE


Forrás itt található:

Még több linzeres sütemény
 Kattints a képre:
 
 http://ezatuti.blogspot.hu/2014/07/isteni-finom-linzerkarika.html
 
 http://ezatuti.blogspot.hu/2014/12/lekvaros-linzerviragok-habkarikaval.html
 http://ezatuti.blogspot.hu/2014/07/mini-linzer-teszta.html
 

http://app.ml.mailersend.com/links/view/1094459/415984696/9092087/v9c3o1i/k1s3/4512481179/67/ 

  

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html