Hozzávalók:
A tetejére:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
- 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- kevés tört dió
- A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
- 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
- A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
- Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
- Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
LINZER KISZÚRÓ ITT TALÁLHATÓ KATT IDE
Forrás itt található:
Még több linzeres sütemény
Kattints a képre:
Kattints a képre: