
Hozzávalók a tésztához:
(kb. 35x25 cm-es tepsihez)
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír (nálam most 10 dkg margarin + 2 púpos evőkanál zsír)
- 1 dl langyos tej
- 1 dkg élesztő
- csipet sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 8-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 20 dkg házi sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg Boci tej- vagy étcsokoládé
- 1-2 teáskanál olaj
De a tetejét bevonhatjuk 10 dkg kristálycukorból, 3 dkg kakaóból és 3 dkg vajból készített csokoládémázzal is.
(kb. 35x25 cm-es tepsihez)
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír (nálam most 10 dkg margarin + 2 púpos evőkanál zsír)
- 1 dl langyos tej
- 1 dkg élesztő
- csipet sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 8-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 20 dkg házi sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg Boci tej- vagy étcsokoládé
- 1-2 teáskanál olaj
De a tetejét bevonhatjuk 10 dkg kristálycukorból, 3 dkg kakaóból és 3 dkg vajból készített csokoládémázzal is.
Elkészítése itt található: